Még nem döntöttél, milyen nyelvet tanulnál?

Íme néhány érv az egyes nyelvek mellett, válassz okosan!

Angol

Az angol a legjobban használható nyelv. Nem csak azért, mert bárhol a világban biztosan elboldogulsz vele, hanem ez a nyelve a digitális világnak, így annak megértését is segíti. Tanulása egyszerű, nem csak azért, mert minden nyelviskolában tanítják, hanem, mert filmeket, sorozatokat, hanganyagokat, könyveket is könnyen megtalász ezen a nyelven. Az angol nyelvtan egyszerű, viszont sok szót kell majd tanulnod, de megéri, mert gyakran megdícsérnek majd a perfekt angolodért.

Német

A német nagyon jól használható Európában, ráadásul közel vannak hozzánk a német nyelvterületek. Elég szabályos nyelv, de a hosszú szavak és a főnevek neme megkeseríti a németül tanulók napjait. Ugyanakkor munkavállalásnál kiemelt szerepet játszhat az életedben, nem csak abban az esetben, ha Ausztriában, vagy Németországban szeretnél dolgozni, hanem, ha valamely itthon működő multicég felé kacsintgatsz.

Olasz és spanyol

Az olasz és a spanyol talán a legkönnyebben tanulható nyelvek közé tartozik. Egyértelmű a kiejtés, nincs gond a szórenddel, a dallamosságuk pedig segítségedre lehet. Ha már tudsz angolul, vagy franciául, akkor gyakran visszaköszönnek majd a latin eredetű szavak. Igen sokan beszélik a spanyolt, az olaszt sajnos csak Itáliában használhatod. De mindkét nép bármely képviselője azonnal elolvad, ha már három mondatot tudsz a nyelvén.

Francia

A francia nyelv a helyesírása miatt vetekszik a német nyelv tanulási nehézségével, és bár sokfelé használható (Franciaországon kívül Svájcban, Luxemburgban, Belgiumban könnyedén boldogulsz majd vele), igazából a hivatalos helyeken használhatod jól. Ha diplomata, vagy nagyvállalati karrierre vágysz, érdemes franciát tanulnod. És nem mellesleg, a francia után az olasz már gyerekjátéknak tűnik majd!

Tanulmányaid, személyes eredményeid megtekintéséhez lépj be, vagy regisztrálj!Bemutató óra