Nyelvtanulás Magazin

Tuti témák munkavállaláshoz, nyelvvizsgához, nyelvtanuláshoz 2.

2016. október 5. Tegnap összegyűjtöttem neked az alapszintű (hivatalosan: A2, vagy Belépő szintű) nyelvtudás legfontosabb témáit, amivel a külföldi munkavállaláshoz mindenképpen rendelkezned kell. Persze nyelvvizsgát is tehetsz azon a szinten is, ha úgy gondolod. Ma pedig összeírtam azokat a témákat, amikről tudnod kell beszélni, ha nem a legkevesebb nyelvtudást igénylő munkára vállalkoznál. Például, ha pincérként, szakácsként helyezkednél el, esetleg minőségellenőrként, vagy taxisként próbálsz szerencsét. Ezek azok a szakmák, ahol már sokkal nagyobb szókinccsel kell munkát vállalnod. Ez a nyelvvizsga szint a Középfok, avagy a B2 szint.

Tuti témák munkavállaláshoz, nyelvvizsgához, nyelvtanuláshoz 1.

2016. október 4. Minden évben vannak slágertémák a nyelvvizsgán, és persze léteznek olyanok is, ami egész biztosan előfordul minden nyelv és minden nyelvvizsga típusnál. A jóslásokkal nem foglalkozom, de összeállítottam neked a legfontosabb tudnivalók témáit egy-egy szinten.

Hogyan kezdj el tanulni?

2016. szeptember 27. A legtöbb kérdést azzal kapcsolatban kapom, hogy mégis hogyan álljatok neki nulláról a nyelvtanulásnak. Menjetek-e nyelviskolába, vagy hogyan is érdemes nekivágni a dolognak. A lényeg: nem kell kapkodni! ;)

Life in the UK

2016. július 14. Life in the UK is an autobiographical documentary that captures the journey of a Colombian girl who has to pass a UK Citizenship test. The film explores British culture and reveals some of Tatiana’s secrets. Why does she want to stay in the country? Will she get the visa?

Így olvass idegen nyelven!

2016. június 16. Szeretsz olvasni? Gondolkodtál már azon, hogy a tanult nyelveden olvass? Az olvasás sok szempontból segíti a nyelvtanulásod: felfedezned a kultúrát, a történelmet és a motivációd megtartásában is segít. Ráadásul a nyelvtani és lexikális tudásod is nő az olvasással, sok új szót tanulsz, ráadásul mindezt függetlenül attól, hogy milyen témájú könyvet olvasol.

Writing test

2016. június 12. You should spend about 40 minutes on this task. Write about the following topic:

Model answer

2016. június 12. This model has been prepared by an examiner as an example of a very good answer. However, please note that this is just one example out of many possible approaches.

Angol: KATY PERRY - Roar

2016. június 7. Töltsd ki a hiányzó részeket a dalszöveg alapján!

IELTS Writing: Write a letter

2016. június 5. You should spend about 20 minutes on task: - write in a personal, semi-formal or formal style - write at least 150 words