Ingyenes és jól működik: 4 szótáras alkalmazás okostelefonra + 2 online szótár

2017. február 20.
Nyelvtanulás nincsen szótár nélkül. Talán a legnehezebb feladat jó szótáralkalmazást, vagy online szótárat találnod? Most mutatok neked néhány jó megoldást... Érdekel?

Minden nap órákig ülsz a buszon, vonaton, metrón? Szívesen használnád ezt az időt nyelvtanulásra, de a nyomtatott szótár túl nehéz ahhoz, hogy mindenhova magaddal cipeld? A saját füzeted sem mindig jó megoldás, hiszen abban sincs benne minden. Összegyűjtöttem neked a legjobb ingyenes szótárappokat és két jó netes szótároldalt is ajánlok.

A legtöbb szótárappnak létezik ingyenes változata is - igaz, ezek általában kevesebb nyelvet ismernek, mint a fizetős alkalmazások, de fő nyelveket általában ingyen is elérheted.

Az SE Develop által fejlesztett szótáralkalmazások több nyelven elérhetők, az angol-hinditől kezdve a portugál-franciáig. Az angol-magyar változatot androidra itt találod, iPhone-ra pedig itt, de van francia-magyar szótáruk is.

Az androidos Offline Dictionary Pro jóval szélesebb választékkal rendelkezik, magyar-angol, magyar-német, magyar-olasz és magyar-lengyel szótárakat is kínál, viszont kevesebb szót ismer. Ezt itt töltheted le. Ha iPhone-od van, még egy ingyenes szótárat, az Offline English Hungarian Dictionaryt ajánljuk, ezt innen éritek el.

Az én kedvencem a TinyAppWorks androidos szótára. Nagyon szép felületen egyszerre használhatsz angol, német, francia, olasz, spanyol, portugál, svéd, finn, holland, cseh és horvát szótárakat offline, reklámok nélkül. Innen töltheted le.

A Google Translateről már írtam, inkább felejtsd el kategóriába sorolnám, bár jól látszik, hogy folyamatosan fejlesztik. Ha mégis online szótárat használnál, akkor a Sztaki szótár a legjobb, amit elérhetsz, angol, német, francia, olasz nyelven is működik. Ezen kívül még egy erős oldal a webforditas.hu, angol és német nyelven érhető el. Ezzel egyszerű szövegek is fordíthatóak, de ne feledd: ezek sosem lesznek pontosak.

Ha szótárazás, akkor ne felejtsd el, miként is érdemes szavakat tanulni. Nem a szótármagolás a jó módszer, de elengedhetetlen kelléke a nyelvtanulásnak. Ha szeretnél hatékonyan szavakat tanulni, töltsd le az erről szóló eBookunkat, sokat segít a hatékonyságod növelésében.


Tanulmányaid, személyes eredményeid megtekintéséhez lépj be, vagy regisztrálj!Bemutató óra